ANP20 jun '13 13:32

DPA houdt vertrouwen in overname ICT

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder DPA houdt vertrouwen in de voorgenomen fusie met ICT Automatisering.

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder DPA houdt vertrouwen in de voorgenomen fusie met ICT Automatisering. Dat liet bestuursvoorzitter Eric Winter donderdag desgevraagd aan AFN weten.

DPA kondigde zondag aan in gesprek te zijn met ICT over een samengaan van beide bedrijven, waarbij aandeelhouders van ICT 13 aandelen DPA krijgen per vier aandelen ICT. Het bestuur van dat bedrijf liet eerder deze week echter weten niets zien in een mogelijke fusie.

,,Dat was enigszins verbazingwekkend'', stelde Winter. ,,We hebben plezierige, constructieve gesprekken gevoerd, waarbij ze de rationale van een samengaan wel zagen. De aandeelhouders lijken die ook te zien.''

Fair

Volgens Winter heeft DPA een ,,fair'' bod gedaan. Hij verwacht vooralsnog niet dat er een hoger bod nodig zal zijn om de overname te laten slagen en hoopt de deal ,,op korte termijn'' af te kunnen ronden. De ceo van DPA gaat er dan ook vanuit dat de gesprekken met ICT binnenkort weer worden hervat. Dit kan echter enige tijd duren omdat de leiding van ICT de komende tijd wegens vakantie niet beschikbaar is.

Op de vraag welke stappen DPA neemt als het bestuur van ICT de fusie blijft weigeren, wilde Winter niet ingaan. ,,Dan ontstaat een nieuwe situatie, waarover we dan meer zullen melden.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen