ANP15 jan '13 16:45Aangepast op 15 jan '13 20:01

Mogelijke redder in zicht voor HMV

EPA
EPA

LONDEN (AFN/BLOOMBERG/RTRS) - De legendarische Britse verkoper van muziekopnames en dvd's, HMV, heeft mogelijk een redder in nood gevonden. Investeringsmaatschappij Endless LLP zei dinsdag contact te hebben gehad met HMV Groep om te praten over een eventuele overname. HMV vroeg deze week uitstel van betaling aan.

Het 92-jarige HMV (His Masters Voice) heeft al jaren financieel zwaar te lijden onder de concurrentie van webshops, download-mogelijkheden en supermarktketens die ook cd's en dvd's verkopen. Het bedrijf, met het karakteristieke logo van een hondje naast een grammofoon, was de afgelopen jaren flink verlieslatend. Endless richt zijn investeringen vooral op bedrijven die in financieel zwaar weer zijn gekomen.

HMV heeft 239 winkels in Groot-Brittannië en Ierland. Er werken circa 4500 mensen.

Topman Trevor Moore zei dinsdag er zeker van te zijn dat er een toekomst is voor HMV . ,,HMV is een geliefd merk met veel steun van klanten en we willen er voor zorgen dat het aanwezig blijft op de winkelstraten''.Moore liet weten ,,een plan'' te hebben , maar noemde geen details.

Gerelateerde artikelen