ANP19 jan '13 08:49

Alsnog aangifte tegen vader Marianne Vaatstra

RIJSWIJK (ANP) - Voormalig directeur Guido Klabbers van Vluchtelingenwerk Leeuwarden heeft aangifte gedaan tegen Bauke Vaatstra wegens bedreiging. Dat meldde Klabbers zaterdag na berichtgeving in de Volkskrant.

Klabbers wil voorkomen dat Vaatstra, wiens dochter Marianne in 1999 werd vermoord, de Machiavelli Prijs krijgt. Die prijs wordt elk jaar uitgereikt ,,voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie''. Eerdere winnaars waren onder anderen meer prinses Máxima, Jan Marijnissen, en Pieter van Vollenhoven.

Klabbers beschuldigt Vaatstra ervan dat die in 1999 telefonisch bedreigingen uitte aan zijn adres. Klabbers' vrouw zou de stem van Vaatstra hebben herkend. Destijds deed het echtpaar geen aangifte wegens de gespannen situatie rond asielzoekers. ,,De heer Vaatstra hoort niet thuis in het rijtje laureaten, die allen wel een constructieve bijdrage aan de samenleving hebben geleverd'', aldus Klabbers. Hij hoopt dat de Stichting Machiavelli door de aangifte de prijsuitreiking heroverweegt.

Gerelateerde artikelen