ANP4 apr '13 15:06

'Vlakke opening Wall Street’

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York openen donderdag waarschijnlijk vlak tot licht hoger. Tegenvallend nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt zorgt voor terughoudendheid onder beleggers.

Voorbeurs bleek dat het aantal mensen in de Verenigde Staten dat een eerste aanvraag voor een werkloosheidsuitkering deed, vorige week is gestegen naar 385.000. De gemiddelde verwachting van economen was dat het aantal aanvragen rond de 353.000 zou liggen. De markt wacht vooral op het officiële banencijfer van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag wordt vrijgegeven.

In Europa lieten de Europese Centrale Bank en de Bank of England hun rentetarieven onveranderd op de historisch lage niveaus van respectievelijk 0,75 en 0,5 procent. Ook werden er geen andere stimuleringsmaatregelen genomen. In Japan draaide de centrale bank wel de geldkraan verder open om de Japanse economie uit het slop te trekken.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,1 procent voor de Amerikaanse beurzen. De effectenbeurzen in New York sloten woensdag met flinke verliezen. De stemming werd gedrukt door een tegenvallende banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven en een afzwakkende groei van de Amerikaanse dienstensector. De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent lager op 14.550,35 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen