ANP24 jan '13 13:19Aangepast op 24 jan '13 13:56

Nieuw honkbalstadion Hoofddorp voor MLB

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - In Hoofddorp verrijst een modern honkbalstadion waar in 2014 of 2015 wedstrijden uit de Major League Baseball kunnen worden gespeeld. De organisatie van de Amerikaanse profhonkbalcompetitie heeft beloofd naar Hoofddorp te komen als het stadion aan alle eisen voldoet. Voor de gemeente Haarlemmermeer was dat aanleiding om donderdag groen licht te geven voor uitvoering van het project.

De betrokken gemeenten, de Nederlandse honkbalbond en sportkoepel NOC*NSF presenteerden 2 jaar geleden een plan om drie MLB-wedstrijden naar Hoofddorp te halen. Het nieuwe stadion van Hoofddorp Pioniers kan voor de 'Amsterdam Series' van de MLB tijdelijk 30.000 toeschouwers huisvesten, daarna gaat de capaciteit weer terug naar 600 zitplaatsen.

Om de sport te promoten, wil de organisatie van de MLB enkele competitiewedstrijden buiten Noord-Amerika spelen. Zo vond dit seizoen een aantal duels in Japan plaats.

Nog nooit werden MLB-wedstrijden op Europese bodem gespeeld. Het nieuwe sportpark in Hoofddorp moet uiterlijk 1 maart 2014 klaar zijn.

Gerelateerde artikelen