ANP21 mei '13 08:45

Weer lagere winst voor Marks & Spencer

LONDEN (AFN/RTR) - Het Britse warenhuis Marks & Spencer (M&S) heeft voor het tweede jaar op rij de winst zien afnemen. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend.

M&S behaalde in het jaar tot eind maart een winst voor belasting van 665,2 miljoen Britse pond, waar marktkenners rekenden op 658 miljoen pond. Consumenten besteedden het afgelopen jaar minder aan kleding, terwijl de voedselverkopen bij de keten wel toenamen. M&S, 129 jaar oud, heeft wekelijks 21 miljoen klanten die de 700 winkels in het Verenigd Koninkrijk bezoeken.

M&S keerde onlangs terug naar Nederland, en opende een winkel in de Kalverstraat. Ook wordt in het voorjaar van 2014 een grote M&S-winkel geopend in Den Haag en komt er een vestiging op het Rokin in Amsterdam in het najaar van 2015.

M&S wordt geleid door de Nederlander Marc Bolland. Hij is sinds mei 2010 de topman, maar staat al enige tijd onder druk om de kledingtak van M&S op te waarderen. Het aandeel M&S bereikte vorige week de hoogste koers in 5 jaar tijd, na een goed ontvangen strategie-update en de presentatie van de herfst/wintercollectie.

Gerelateerde artikelen