ANP4 mrt '13 22:12

Periodetitel voor De Graafschap

DEN BOSCH (ANP) - De titel in de derde periode van de Jupiler League is bij De Graafschap terecht gekomen. De ploeg uit Doetinchem was maandagavond afhankelijk van de afsluitende wedstrijd van concurrent FC Volendam. De Noord-Hollandse brigade moest met een verschil van drie doelpunten of meer winnen bij FC Den Bosch. Het duel in Brabant eindigde evenwel in 1-1.

De doelpunten in De Vliert kwamen op naam van Michiel Kramer (0-1) en Jeffrey Vlug (1-1). FC Volendam belandde door de remise op 15 punten in de derde periode, evenveel als MVV. Het uitgespeelde De Graafschap had 17 punten verzameld.

Fortuna Sittard behaalde de eerste zege in 2013. De Limburgse ploeg versloeg op eigen veld Almere City FC met 1-0. Prince Rajcomar maakte al in de 4e minuut het doelpunt.

SC Cambuur

SC Cambuur verspeelde in de thuiswedstrijd tegen SC Veendam (1-3) in de slotfase een voorsprong. Na de tweede gele kaart voor Mart Dijkstra in de 70e minuut bij de Friese ploeg sloegen de bezoekers toe via Lars Hutten en Tom Overtoom.

In de onderste regionen won FC Emmen met 3-1 van Excelsior. Ruud ter Heide scoorde twee keer voor de thuisploeg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen