ANP6 jul '13 09:45Aangepast op 6 jul '13 11:55

Bezetting International School afgelopen

ANP
ANP

ALMERE (ANP) - De kinderen en ouders die de International School in Almere bezet hielden, hebben hun actie zaterdagochtend rond 11 uur opgeheven. Maar achter de schermen wordt nog volop nagedacht over scenario's om de problemen op te lossen. Dat heeft woordvoerster Lucienne Vlaskamp gezegd.

Reden voor het stoppen van de schoolbezetting is dat met de actie voorlopig ,,het maximale is bereikt", zo staat te lezen in een persverklaring. De betrokken schoolbesturen gaan weer om de tafel om tot een acceptabele oplossing te komen. Verder heeft de gemeente Almere volledige ondersteuning toegezegd, bij monde van burgemeester Annemarie Jorritsma en wethouder René Peeters.

De onderhandelingen worden maandag hervat, onder voorzitterschap van de gemeente Almere en met ,,een lijntje naar het ministerie van Onderwijs". Mochten de gesprekken op niets uitlopen, dan volgen er nieuwe acties, aldus Vlaskamp.

Leerlingen en ouders bezetten de school vrijdag, nadat ze donderdagavond te horen hadden gekregen dat de school per direct moet sluiten. De school moest dit jaar zijn licentie vernieuwen, maar zou de afgelopen jaren organisatorisch een aantal zaken verkeerd hebben aangepakt. Omdat dat niet op tijd lukte, zou een deel van de subsidie wegvallen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen