ANP19 jan '13 19:15

AnsaldoBreda: excuses voor Fyra-probleem

ANP
ANP

ROME (ANP) - Het Italiaanse bedrijf AnsaldoBreda heeft zaterdag Nederland en België excuses aangeboden voor de problemen met de Fyra-trein. Het bedrijf belooft zijn uiterste best te doen om de ,,onverwachte'' problemen met de hogesnelheidstrein op te lossen.

Dat blijkt uit een verklaring die vicepresident Alessio De Sio, verantwoordelijk voor de externe communicatie van het bedrijf, zaterdag heeft gepubliceerd. Het bedrijf heeft een team van 40 personen samengesteld die In Italië en Nederland een diepgaand onderzoek gaan instellen om tot een oplossing van alle problemen te komen, ,,in de nauwste samenwerking'' met de technici van de NS.

AnsaldoBreda benadrukt dat de schade die de treinen leden door ijsblokken nooit de veiligheid van de treinen en de passagiers in gevaar heeft gebracht.

De NS maakte zaterdag bekend voorlopig de afname van nieuwe Fyra-treinen te staken. Ook gaat het spoorbedrijf AnsaldoBreda aansprakelijk stellen voor de problemen met de hogesnelheidstrein. DeSiogaat daar niet op in.

Gerelateerde artikelen