ANP1 jun '13 03:40

Amsterdam hanteert nieuwe regels taxibranche

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdamse taxichauffeurs mogen zich vanaf zaterdagochtend 7 uur niet meer anoniem op de standplaatsen in de stad begeven. Ze moeten in het bezit zijn van een speciale pas en zijn aangesloten bij een geregistreerde taxi-organisatie. De nieuwe regels moeten het imago van de hoofdstedelijke taxibranche eindelijk verbeteren.

Burgemeester Eberhard van der Laan en verkeerswethouder Eric Wiebes (VVD) geven om 8 uur op de drukste taxistandplaats van de stad, bij Centraal Station, het officiële startsein voor het nieuwe beleid. De directeuren van de 11 zogeheten Toegelaten Taxi-organisaties (TTO) zijn erbij. De gemeente heeft in totaal aan bijna 2400 chauffeurs een taxipas verstrekt. Van nog ongeveer 200 aanvragers zijn ze in behandeling.

Amsterdam probeert al jarenlang misstanden in de taxiwereld aan te pakken. Chauffeurs weigeren korte ritjes of rijden om. De nieuwe aanpak moet hier een eind aan maken. De TTO's controleren hun chauffeurs en de gemeente houdt de taxi-organisaties in de gaten. Wie een overtreding begaat, riskeert een boete die kan oplopen tot 19.000 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen