ANP25 jan '13 13:33Aangepast op 25 jan '13 14:03

5 verdachten 'Eindhoven' op voorwaarden vrij

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - De laatste vijf verdachten van de gefilmde mishandeling op 4 januari in Eindhoven zijn vrijdag door de Belgische onderzoeksrechter onder voorwaarden naar huis gestuurd. Zij moeten wel beschikbaar blijven voor politie. Het uitleveringsverzoek wordt verder in behandeling genomen.

De persrechter zei dat vier van de vijf gewoon naar school kunnen en de ander naar zijn werk. Hoe lang de procedure duurt om de jongeren eventueel uit te leveren, kon zij niet zeggen. ,,Maar die beslissing kan in principe snel zijn genomen’’, aldus de persrechter. De jongeren meldden zich donderdag uit eigen beweging op het politiebureau in Turnhout.

De politie had de vijf uitgenodigd. De drie andere verdachten, wonend in België, zijn al eerder aangehouden, in Eindhoven. De rechter-commissaris besliste al dat de 17-jarige verdachte uit Vosselaar nog zeker 14 dagen blijft vastzitten. De andere twee horen later vrijdag of ze nog vast blijven zitten of naar huis mogen.

Alle acht verdachten, drie Nederlanders, vier Belgen en een uit een ander land, zouden gezamenlijk een 22-jarige man hebben gemolesteerd.

Gerelateerde artikelen