ANP8 mrt '13 15:23

Koude CPC Loop op komst

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Den Haag maakt zich op voor misschien wel de koudste CPC Loop ooit. ,,De weersverwachting voor komende zondag werkt niet in ons voordeel met 2 graden boven nul en windkracht 4 tot 5 uit het noordoosten. Geen ideale omstandigheden voor toptijden'', sprak wedstrijddirecteur Mario Kadiks vrijdag zijn vrees uit.

De Keniaan Ezekiel Chebii is op papier de snelste deelnemer met 59.05 achter zijn naam op de halve marathon. Wellicht dat het aangepaste parcours en een goede strategie hem alsnog aan een wereldtijd kunnen helpen. De CPC Loop is uitgegroeid tot een van de snelste wegwedstrijden ter wereld. De inmiddels overleden Keniaan Samuel Wanjiru liep in 2007 een wereldrecordtijd van 58.33 minuten en vorig jaar was Stephen Kibet met 58.54 ook razendsnel.

,,We geven die toplopers uit Afrika een muts en handschoenen voor de start, want ze hebben zich niet kunnen voorbereiden op deze omstandigheden'', aldus Kadiks, die wel blij is dat de CPC Loop na jaren weer over de boulevard van Scheveningen de Pier passeert. ,,Terug naar de Kust luidt het motto. Jammer dat er vermoedelijk een koude tegenwind jaagt aan zee.''

Toch sluit racedirecteur Eric Brommert toptijden niet uit: ,,We hebben twee tempomakers en gaan proberen zoveel mogelijk atleten onder het uur te krijgen. Dat betekent vooral vooraf die jongens goed instrueren.'' De organisatie rekent zondag op in totaal 35.000 deelnemers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen