ANP21 jan '13 06:33Aangepast op 21 jan '13 11:47

'Activistisch fonds eist overleg met PostNL'

AMSTERDAM (AFN) - Lutetia Capital, een activistisch Frans investeringsfonds, heeft zich middels een brief gemeld bij PostNL. Dat meldde het Financieele Dagblad (FD) maandag.

Het postbedrijf heeft de ontvangst van de brief bevestigd tegenover de krant. In de brief, gericht aan bestuursvoorzitter Herna Verhagen, zegt het fonds dat PostNL ondergewaardeerd is en dat Lutetia in de komende maanden een ,,open'' gesprek wil met Verhagen over een ,,strategie die waarde moet creeëren''.

Lutetia Capital geeft aan dat het recent in PostNL is ingestapt, in het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) komt het fonds (nog) niet voor.

Update van de strategie

Analisten die de brief hebben gelezen zagen er geen concrete informatie of andere bijzonderheden in, lieten ze maandag weten. Ze wezen erop dat PostNL heeft aangegeven bij de presentatie van de jaarcijfers met een update van de strategie te komen. Voor die tijd zal het bedrijf daar naar alle waarschijnlijkheid niets over loslaten, ook niet tegenover Lutetia.

De aandeelhouder wist met zijn brief wel de koers van PostNL te stuwen. PostNL stond maandag vlak voor het middaguur 3,5 procent in de plus op 1,84 euro.

Gerelateerde artikelen