ANP10 mrt '13 18:08Aangepast op 10 mrt '13 18:23

'Frankrijk houden aan begrotingsafspraken'

BERLIJN (AFN/RTR) - Duitsland mag niet toestaan dat Frankrijk de afspraken van het Europese begrotingspact schendt. Dat heeft fractievoorzitter Rainer Brüderle van de liberale regeringspartij FDP zondag gezegd. ,,Op zijn minst moeten wij Frankrijk niet aanmoedigen'', zei Brüderle zondag op een partijbijeenkomst.

Frankrijk liet eind februari weten er dit jaar niet in te zullen slagen het begrotingstekort onder de Europese norm van 3 procent te krijgen. President François Hollande zei dat nog meer bezuinigen in de huidige economische situatie niet verantwoord is, en dat het land de blik richt op 2014. Minister van Financiën Pierre Moscovici kondigde aan dat het land zijn Europese partners om een jaar respijt zal vragen.

Brüderle ging ook in op de politieke impasse die na de onbesliste parlementsverkiezingen in Italië is ontstaan. Hij zei dat die geen reden mag zijn voor de Europese Centrale Bank (ECB) om weer Zuid-Europees staatspapier op te kopen als de spanning op de financiële markten oploopt. De centrale bank ,,kan geen reparatiedienst zijn voor verkeerde verkiezingsuitslagen zijn'', zei hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen