ANP30 jan '13 10:59

Van Rijsselberghe succesvol in Miami

ANP
ANP

MIAMI (ANP) - Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft de macht gegrepen in de Miami Olympic Classes Regatta. De olympisch kampioen schreef op de tweede dag van het toernooi de derde en vierde race op zijn naam. Hij is al zeker van deelname aan de kwartfinale van de RSX-klasse.

Van Rijsselberghe stapte na zijn machtsgreep bij Londen 2012 over naar het kitesurfen, de nieuwe olympische surfklasse. In november besloot het congres van de internationale zeilfederatie (ISAF) het windsurfen toch weer de olympische status toe te kennen. Daarop besloot 'DVR' aan een nieuwe olympische campagne te beginnen als windsurfer, met als doel titelprolongatie bij Rio 2016.

Van Rijssbelberghe, al drie keer eerder de beste in Miami, reageerde nuchter op beide overwinningen. ,,Het is heel belangrijk om ons goed voor te bereiden op het WK in Brazilië maar we moeten ook de lol erin houden'', stelde hij. ,,En dat kan hier. Miami is een geweldige plek voor onze sport. We hebben genoeg wind maar het is nog heel verraderlijk op het water met die veranderlijke wind. Na de wedstrijden stap ik nog op de mountainbike en doe ik wat mooie trails hier.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen