ANP11 jun '13 14:58

'Wall Street begint met verlies’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York beginnen dinsdag waarschijnlijk met verliezen.

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York beginnen dinsdag waarschijnlijk met verliezen. Beleggers zijn teleurgesteld dat de Bank of Japan geen nieuwe maatregelen heeft genomen om de onrust op de Japanse obligatiemarkt te beteugelen. Ook wordt gevreesd dat de Amerikaanse centrale bank het stimuleringsbeleid zal gaan terugschroeven.

De blik van de Amerikaanse beleggers is ook gericht op Europa. Het Duitse grondwettelijk hof in Karlsruhe houdt dinsdag en woensdag een hoorzitting over de rechtmatigheid van het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Een groep klagers vindt dat de ECB buiten zijn boekje gaat en dat het ongelimiteerd opkopen van staatsobligaties in strijd is met de Duitse grondwet.

Aan het overnamefront verhoogde het Japanse telecombedrijf Softbank zijn bod op de Amerikaanse aanbieder van mobiele telefonie Sprint Nextel naar 21,6 miljard dollar. Het nieuwe bod van Softbank is niet hoger dan dat van zijn concurrerende bieder, de Amerikaanse aanbieder van satelliet-tv Dish Networks. Die biedt 25,5 miljard dollar. Maar Sprint Nextel noemt dat bod niet uitvoerbaar.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 1 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse aandelenmarkten bleven maandag dicht bij huis. Een verhoging van de Amerikaanse kredietvooruitblik door Standard & Poor's (S&P) was even aardig, maar voor de rest hielden beleggers hun kruit droog. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 15.238,59 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen