ANP29 jul '13 16:57

'Russen meest irritante vakantiegangers'

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Europese vakantiegangers ergeren zich het meest aan Russische toeristen.

ANP
ANP

ZEIST (ANP) - Europese vakantiegangers ergeren zich het meest aan Russische toeristen. Dat blijkt uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Zoover onder ruim 12.000 vakantiegangers uit 20 Europese landen.

Zeker 42 procent van de ondervraagde Europeanen geeft aan zich van alle Europese nationaliteiten het meest te storen aan de Rus op vakantie. Op Zoover komen klachten over Russische vakantiegangers geregeld terug in de vakantiebeoordelingen. Veelgebruikte termen zijn: luidruchtig, onbeschoft, ongemanierd en asociaal. Als grootste ergernis staat voordringen bij het buffet op één.

De meeste kans om Russen tegen te komen is in all-inclusive resorts in Turkije en Egypte. Maar ook de Spaanse costa’s zijn bij de Russen populair als vakantiebestemming.

Na de Russen zijn Europese vakantiegangers het minst gecharmeerd van Duitse (17 procent) en Engelse (13 procent) toeristen. Engelsen worden vaak negatief genoemd in vakantiebeoordelingen over het Spaanse Mallorca en de Costa del Sol. ,,Vervelende Duitsers tref je vooral aan in het Turkse Side en op Mallorca'', aldus Zoover.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen