ANP14 jan '13 11:23Aangepast op 14 jan '13 15:01

Berlusconi vangt bot bij rechter

ROME (ANP) - Oud-premier Silvio Berlusconi krijgt geen uitstel van zijn proces tot na de verkiezingen van eind februari. Dat heeft een rechtbank in Milaan maandag laten weten. De advocaat van Berlusconi vroeg om het uitstel om te voorkomen dat tegenstanders van de oud-premier in de campagne misbruik maken van het proces.

Het voormalige Marokkaanse escortmeisje 'Ruby' verscheen maandag bij de rechtbank in Milaan om te getuigen in het proces, meldden Italiaanse media. Een maand geleden liet zij verstek gaan. Volgens haar advocaat was zij met vakantie in Mexico.

Berlusconi staat terecht voor het bevorderen van prostitutie van minderjarigen en voor machtsmisbruik. De nu 20-jarige Karima El Mahroug ('Ruby') was bij seksfeestjes bij Berlusconi thuis. De oud-premier wordt ervan beschuldigd dat hij 'Ruby' heeft betaald voor seks, hoewel zij toen nog minderjarig was. De oud-premier spreekt de beschuldiging tegen.

Berlusconi (76) voert zijn partij Volk van de Vrijheid (PdL) aan in de verkiezingen. Hij heeft gezegd dat hij geen premier wil worden, maar als minister van Economische Zaken zijn land uit de crisis wil halen.

Gerelateerde artikelen