ANP2 apr '13 14:59

‘Hogere opening Wall Street’

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York openen dinsdag waarschijnlijk hoger. De Amerikaanse beurzen lijken daarmee Europa te volgen, waar overnamespeculatie rond Vodafone zorgt voor optimisme op de aandelenmarkten.

De website FT Alphaville meldde dinsdag dat de Amerikaanse telecombedrijven AT&T en Verizon Communications overwegen om gezamenlijk de Britse telecomreus Vodafone over te nemen. Het bod zou Vodafone een totale waardering geven van 245 miljard dollar (191 miljard euro). Daarmee zou sprake zijn van de grootste overname ooit.

Op macro-economisch vlak zullen een halfuur na opening de Amerikaanse fabrieksorders bekend worden gemaakt. Ook zullen de automakers de Amerikaanse verkoopcijfers over maart vrijgeven. Beleggers kijken echter vooral uit naar het belangrijke banencijfer uit de Verenigde Staten, dat aan het einde van de week naar buiten komt.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,3 en 0,7 procent voor de Amerikaanse beurzen. De effectenbeurzen in New York zakten maandag terug van de recordniveaus die in de vorige handelssessie werden bereikt. Een tegenvallend cijfer over de Amerikaanse industrie gaf beleggers een reden om de geboekte winsten te verzilveren. De Dow-Jonesindex sloot een fractie in de min op 14.572,85 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen