ANP4 aug '13 15:49Aangepast op 4 aug '13 17:02

Opnieuw verdachte opgepakt in moordzaal Wiels

ANP
ANP

WILLEMSTAD (ANP) - Een 43-jarige Curaçaose vrouw is zaterdag opgepakt in verband met de moord op de politicus Helmin Wiels. Dat heeft de politie op het eiland zondag bekendgemaakt. Of zij wordt verdacht van de moord op Wiels of van betrokkenheid is niet duidelijk.

De politie verdenkt in ieder geval de 30-jarige Raul M. van de moord op Wiels. Maar deze M. werd zelf, kort na de moord op Wiels, verminkt en vermoord gevonden. Hij is volgens de politie de chauffeur van de auto waarin de moordenaars reden toen Wiels op 5 mei een strand werd omgebracht. Hij huurde ook de auto.

De politie zegt al lange tijd ook andere daders op het oog te hebben.

Gebouwen

In verband met de moord zijn zaterdag ook twee gebouwen doorzocht. Daarbij zijn enkele goederen in beslag genomen. Bij die huiszoekingen waren ook leden van het RST betrokken. Dat is het team van de recherche waarin Nederlandse en Curaçaose agenten samenwerken. De politie wil verder niets over de zaak zeggen, die eerder als een huurmoord werd omschreven.

De vermeende dader van de moord op de 30-jarige M., de 26-jarige Curaçaoënaar Luigi F., werd vorige maand aangehouden in Zoetermeer. Hij zit nu vast in een extra zwaar bewaakte marinebasis op Curaçao. Hij zou niet betrokken zijn bij de moord op Wiels.

Dreigvideo

Eerder werden twee broers opgepakt in de zaak, maar zij worden niet meer van de moord verdacht. Na de moord zouden ze een dreigvideo op YouTube hebben geplaatst waarin ze zeiden dat de moord op Wiels de eerste van een reeks zou zijn.

Wiels was de leider van de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano. Hij stond bekend als strijder voor onafhankelijkheid van Curaçao. Ook zette hij zich in tegen corruptie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen