ANP13 mrt '13 07:15

Japanse beurs opnieuw omlaag

EPA
EPA

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is woensdag voor de tweede dag op rij licht lager geëindigd. Beleggers verzilverden wat winsten na de sterke opmars van de Japanse beurs in de afgelopen weken. De Nikkei sloot 0,6 procent in de min op 12.239,66 punten.

Een stijging van de Japanse yen zorgde voor druk onder de Japanse exportbedrijven, die in de afgelopen weken juist sterk hebben geprofiteerd van de goedkopere munt. Exporteurs als Canon en Panasonic verloren daardoor 2,8 en 2,9 procent. Nikon klom daarentegen ruim 3 procent. Volgens de zakenkrant Nikkei gaat de Japanse cameramaker zijn voorraden met 20 procent terugdringen ten opzichte van de niveaus in december.

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten gingen woensdag ook overwegend omlaag. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,8 procent lager in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney eindigde met een verlies van 0,5 procent. In Seoul steeg de Kospi echter 0,3 procent onder aanvoering van de Zuid-Koreaanse exporteurs.

Gerelateerde artikelen