ANP16 jan '13 11:53

Randstad mag aandelen uitgeven

DIEMEN (AFN) - Randstad heeft op een buitengewone aandeelhoudersvergadering toestemming gekregen voor de uitgifte van zogeheten preferente aandelen C. De aandeelhouders gingen ook akkoord met de benoeming van de Fransman François Béharel tot lid van de raad van bestuur. Dat maakte het uitzendconcern woensdag bekend.

Randstad maakte het voornemen om de preferente aandelen uit te geven eind november bekend. Het bedrijf plaatst in de komende 5 handelsdagen 50,1 miljoen stukken bij een groep beleggers die al had toegezegd voor 140 miljoen euro deel te nemen aan de emissie. Randstad kreeg ook toestemming om maximaal 3 procent van het uitstaande aandelenkapitaal terug te kopen, een stap die voornamelijk bedoeld is om de beloningen in opties en aandelen van bestuurders en hoge managers af te dekken.

De 42-jarige François Béharel is benoemd voor een periode van 4 jaar. Hij wordt in het bestuur verantwoordelijk voor de activiteiten in Frankrijk, Spanje, Portugal en Latijns-Amerika. Hij was al sinds 2008 de hoogste man van Randstad in Frankrijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen