ANP30 jul '13 07:36

Verlies Alcatel-Lucent loopt op

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse fabrikant van telecomapparatuur Alcatel-Lucent heeft voor het tweede kwartaal het verlies sterk zien oplopen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse fabrikant van telecomapparatuur Alcatel-Lucent heeft voor het tweede kwartaal het verlies sterk zien oplopen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het tekort onder de streep bedroeg 885 miljoen euro, tegen een verlies van 396 miljoen euro vorig jaar. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Het negatieve resultaat is onder meer te wijten aan eenmalige afschrijvingen, onder meer vanwege een herstructurering. De omzet van Alcatel-Lucent kwam uit op 3,61 miljard euro. Dat is 1,6 procent meer dan een jaar geleden. Analisten rekenden in doorsnee op een verlies van 280 miljoen euro en een omzet van zo'n 3,45 miljard euro. Sinds Alcatel-Lucent in 2006 ontstond, verloor het al meer dan 7,5 miljard euro.

Topman Michel Combes, die in april het roer overnam van de Nederlander Ben Verwaayen, benadrukte eerder bij zijn eerste toespraak als bestuursvoorzitter dat het concern ,,snel drastische maatregelen'' moet nemen om het tij te keren en lanceerde hij plannen om onderdelen te verkopen en kosten te besparen. Dinsdag kondige Combes een onderzoekssamenwerking aan met het Qualcomm, waarbij het Amerikaanse bedrijf een belang van onder de 5 procent krijgt in zijn bedrijf. Alcatel-Lucent mikt op meer van dit soort technologiepartners.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen