ANP8 mrt '13 14:59

'Wall Street begint hoger na banencijfer’

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York beginnen vrijdag naar verwachting hoger. De Dow-Jonesindex borduurt daarmee voort op de recordstand die afgelopen dinsdag werd bereikt. Ook de bredere S&P 500 kruipt richting het hoogste slotniveau ooit. De stemming wordt gesteund door een positief bericht over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Voorbeurs bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in februari fors sterker is toegenomen dan verwacht. Er kwamen, buiten de agrarische sector, 236.000 nieuwe banen bij. Economen rekenden gemiddeld op 165.000 banen.

De werkloosheid in de VS daalde vorige maand tot 7,7 procent van de beroepsbevolking, van 7,9 procent in januari. Economen dachten dat het werkloosheidscijfer niet zou veranderen.

Bedrijvenfront

Aan het bedrijvenfront zullen de Amerikaanse banken mogelijk in de belangstelling staan. Uit de eerste resultaten van de laatste stresstest onder de achttien grootste banken van de Verenigde Staten bleek dat alleen Ally Financial, waarin de Amerikaanse overheid een meerderheid heeft, onvoldoende kapitaal opzij heeft gezet om zware klappen op te vangen.

De openingsindicatoren wijzen op een winsten van 0,8 procent voor de Dow-Jonesindex. De effectenbeurzen in New York boekten donderdag opnieuw winst. De positieve stemming was onder meer te danken aan het laagste aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in 6 weken. De Dow sloot 0,2 procent hoger op 14.329,49 punten, een nieuw record.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen