ANP16 jun '13 13:21

Harley van Nederlander gezegend door de paus

ROME (ANP) - ,,Daar gaat ie'', roept Ron Moons (40) uit Hazerswoude-dorp, terwijl hij in Rome wijst op de open pausmobiel waarin paus Franciscus de Via della Conciliazione in rijdt. Moons is een van de achthonderd gelukkigen. Zijn Harley Davidson Road King Custom, die hij in 2005 kocht, staat zondag in de straat die uitkijkt op de Sint Pieter te wachten op de pauselijke zegen.

Moons is een van de Nederlanders onder de duizenden Harley-rijders die in Rome het jubileum van de motor vieren. De beroemde Amerikaanse motorbouwer Harley-Davidson bestaat 110 jaar. In Europa wordt dat gevierd met vier dagen feest in Rome en voor een beperkt aantal de pauselijke zegen van de tweewieler.

,,Wow. Dit is toch wel heel bijzonder, hoor'', zegt Moons, net nadat hij een foto van de paus maakt. ,,Dit is de eerste keer dat ik in Rome ben. Alles is al zo indrukwekkend, maar om hier te zijn, op het Sint Pietersplein en de paus van zo dichtbij mee te maken…ja, dat is toch wel heel speciaal.''

Dat er rond de Harley Davidson ook een sfeer hangt van 'zware jongens’ en Hells Angels, stoort Moons niet: ,,Die zie je hier ook niet. Ik heb er misschien twee of drie gezien. Dit is helemaal niet hun ding. Hier zie je veel meer officiële clubs. Dus komen we ook bekenden tegen. Motorrijders uit België of Duitsland, die we kennen van andere festivals. Maar de Nederlanders haal je er zo uit hoor, die dragen ook onder de brandende zon nog hun beschermende kleding!”, lacht Moons in zijn leren broek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen