ANP31 jan '13 19:40Aangepast op 31 jan '13 20:15

Homburg verdwijnt van de beurs

ANP
ANP

MONTREAL (AFN) - Homburg Invest verliest met ingang van 13 maart zijn notering aan de Amsterdamse effectenbeurs. Dat maakte de noodlijdende vastgoedinvesteerder donderdag bekend.

Homburg, dat in Canada is gevestigd maar in Amsterdam staat genoteerd, verkeert al lange tijd in financiële problemen en geniet sinds september 2011 bescherming tegen schuldeisers. Het bedrijf werkt aan een doorstart en is tot de conclusie gekomen dat een beursnotering daarbij niet langer noodzakelijk is.

Homburg werd in 2011 door beursbedrijf NYSE Euronext op het zogeheten strafbankje gezet, vanwege de uitstel van betaling die de onderneming in Canada werd verleend. Normaal gesproken wordt de beursnotering een jaar na de plaatsing op het bankje beëindigd, als de situatie niet is verbeterd. Het beursbedrijf verleende Homburg in september 6 maanden uitstel van executie. Homburg heeft nu naar eigen zeggen zelf besloten geen aanvraag voor verder uitstel in te dienen.

Het huidige herstructureringsplan voorziet nu in het vervallen van alle uitstaande aandelen zonder enige opbrengst voor of uitkering aan aandeelhouders. De beëindiging van de notering heeft geen effect op de positie van crediteuren, zoals obligatiehouders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen