ANP25 jan '13 23:33

'UBS pleit voor brede Liborschikking'

DAVOS (ANP) - De Zwitserse bank UBS pleit voor een schikking tussen alle toezichthouders en banken die betrokken zijn bij de misstanden rond het rentetarief Libor. Op die manier zou verdere imagoschade voor de financiële sector moeten worden voorkomen.

UBS-voorzitter Axel Weber zou vrijdag bij een bijeenkomst met andere kopstukken uit de financiële sector bij het World Economic Forum in Davos de mogelijkheid van een algemene schikking op tafel hebben gelegd, zo meldde persbureau Reuters op basis van bronnen. Bij die vergadering waren onder meer de topmannen van JPMorgan Chase en HSBC en de aankomende president van de Britse centrale bank, Mark Carney, aanwezig.

UBS kreeg zelf eind vorig jaar een boete van 1,5 miljard dollar vanwege verboden afspraken die handelaren van de bank maakten rond de vaststelling van de Liborrente. Dat tarief wordt door banken gebruikt als graadmeter voor de tarieven die zij aan klanten rekenen. Eerder kreeg ook de Britse bank Barclays een forse boete vanwege het renteschandaal.

Gerelateerde artikelen