ANP5 mrt '13 17:35Aangepast op 5 mrt '13 18:08

Dijsselbloem stelt evaluatiecommissie SNS in

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën gaat een evaluatiecommissie instellen die gaat onderzoeken of De Nederlandsche Bank (DNB) en het ministerie van Financiën ,,tijdig en toereikend'' hebben gereageerd op ontwikkelingen rond SNS Reaal de afgelopen jaren.

De commissie zal worden geleid door oud-informateur en oud-staatsraad Rein Jan Hoekstra en Jean Frijns, die eerder leiding gaf aan een commissie die zich boog over de vraag of bedrijven de afspraken rond goed bestuur naleven. Dijsselbloem heeft dat dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven. Hoekstra en Frijns hebben Dijsselbloem gemeld dat ze dit najaar hun rapportage af willen hebben.

Dijsselbloem beloofde de Tweede Kamer al begin februari om het proces voorafgaand aan de nationalisatie en de nationalisatie zelf grondig te zullen evalueren. DNB was zelf al tot de conclusie gekomen dat in 2006 nooit goedkeuring had mogen worden verleend aan de koop door SNS van de risicovolle en omvangrijke vastgoedportefeuille Bouwfonds van ABN Amro.

Dijsselbloem nationaliseerde SNS Reaal op 1 februari voor een bedrag van 3,7 miljard euro, omdat het concern volgens hem anders failliet was gegaan en de stabiliteit van de Nederlandse financiële sector in gevaar had gebracht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen