ANP30 jan '13 20:40

Fed handhaaft stimuleringsbeleid

EPA
EPA

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve of kortweg Fed, handhaaft zijn eerder ingezette stimuleringsbeleid. Dat betekent dat de Fed voorlopig doorgaat met het opkopen van schuldpapier, maandelijks voor 85 miljard dollar, zo werd woensdag bekendgemaakt na afloop van de maandelijkse beleidsvergadering van de centrale bank.

De Fed constateert dat de groei van 's werelds grootste economie de afgelopen maanden tot stilstand is gekomen, maar schrijft dit voornamelijk toe aan eenmalige gebeurtenissen. Het bestuur van de centrale bank wijst onder meer op slechte weersomstandigheden en stelt dat de groeivertraging waarschijnlijk tijdelijk zal zijn.

Het opkopen van schuldpapier ter stimulering van de economie, gaat door totdat de vooruitzichten voor de arbeidsmarkt substantieel verbeteren, zo herhaalde de Fed. Ook de rente blijft op het historische lage niveau van rond de 0 procent, zolang de werkloosheid boven de 6,5 procent staat (7,8 procent in december) en de inflatie onder de 2,5 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen