ANP2 jul '13 21:32Aangepast op 2 jul '13 22:21

Wall Street laat winst lopen

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn dinsdag met kleine verliezen gesloten.

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn dinsdag met kleine verliezen gesloten. Aanvankelijke winsten werden uit handen gegeven in de aanloop naar de viering van Onafhankelijkheidsdag en het banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat aan het einde van de week wordt gepubliceerd.

De Dow-Jonesindex van 30 toonaangevende fondsen eindigde 0,3 procent lager op 14.932,41 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 1614,08 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot nagenoeg onveranderd op 3433,40 punten.

Beleggers putten aanvankelijk moed uit de melding dat Amerikaanse fabrieken in mei ruim 2 procent meer orders ontvingen dan een maand eerder. Verder bleek dat de grote Amerikaanse autobouwers de verkopen op hun thuismarkt vorige maand opnieuw stevig hebben zien aantrekken.

Fed

Ook centrale bankiers stonden dinsdag weer in de belangstelling van beleggers. De voorzitter van de Federal Reserve van New York, William Dudley, herhaalde in een toespraak dat het stimuleringsbeleid van de Fed wordt doorgezet als de economische ontwikkelingen tegenvallen. De vooruitzichten voor verder economisch herstel in 2014 zijn volgens hem echter goed.

Beurshandelaren maken zich verder vooral op voor de belangrijke maandelijkse cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die vrijdag naar buiten komen. In de tussentijd gaan de beurzen op Wall Street woensdag na de ochtendhandel tot vrijdag dicht, vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag op 4 juli.

Ford

Het herstel van de Amerikaanse automarkt, waar de verkopen zijn gestegen tot het hoogste peil sinds 2007, zette het aandeel Ford bijna 3 procent in de plus. General Motors kreeg er 0,3 procent bij.

Spelletjesproducent Zynga klom 6,5 procent. Oprichter en topman Mark Pincus van de Amerikaanse producent van onder meer FarmVille maakte maandag bekend dat hij opstapt. Hij wordt opgevolgd door Don Mattrick, die eerder leiding gaf aan de entertainmenttak van Microsoft.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg dinsdag met 1,4 procent tot 99,36 dollar. De euro was aan het einde van de handelsdag op Wall Street 1,2975 dollar waard, tegen 1,3025 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen