ANP5 apr '13 07:21Aangepast op 5 apr '13 08:31

Ruzie in bestuur Rabobank gesust

ANP
ANP

UTRECHT (ANP) - Binnen de raad van bestuur van Rabobank is in de afgelopen tijd ruzie ontstaan tussen topman Piet Moerland en financieel bestuurder Bert Bruggink. De voorzitter van de raad van commissarissen van de bank liet vrijdag weten dat de verhoudingen inmiddels weer zijn genormaliseerd.

Het Financieele Dagblad meldde vrijdag dat er binnen het bestuur van de bank sprake was van een ernstige ruzie tussen voorzitter Piet Moerland en financieel bestuurder Bert Bruggink. De verhoudingen zouden zijn verzuurd door het ontslag van bestuurslid Gerlinde Silvis eind januari. Ook de toenemende druk op de Rabobank, door onder meer de Libor-affaire, zou een rol spelen. Volgens het FD zou Moerland andere bestuursleden niet hebben betrokken bij het besluit om Silvis weg te sturen.

President-commissaris Lense Koopmans sprak vrijdag van ,,wat ongemak in de verhoudingen''. Hij gaf verder aan dat de beschrijving ,,van de ontwikkelingen in de top van onze bank en de toezichtsgerelateerdedossiers grotendeels herkenbaar is''. Koopmans stelde in een persbericht dat de raad van bestuur naar de mening van de raad van commissarissen naar tevredenheid functioneert.

Bruggink heeft volgens het FD recentelijk 6 vergaderingen van de raad van bestuur laten schieten, mede vanwege het conflict.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen