ANP22 jan '13 03:14

Justitie eist in wapenhandelzaak Hells Angels

ANP
ANP

UTRECHT (ANP) - Justitie maakt dinsdag bekend welke straf ze voor ogen heeft voor de voormalig Hells Angel Evert van de K., voor diens vermeende wapen- en hennephandel. Nog eens zeven andere verdachten, onder wie enkele Hells Angels, staan eveneens terecht en horen ook de strafeisen.

De officier van justitie in Utrecht omschreef Van de K. al als een handelaar die in alles handelt. De 53-jarige Van de K. gaf toe dat hij hennep verkocht. Bij vragen over wapenhandel hield hij zijn lippen op elkaar. Van de K. verkocht 1,5 jaar geleden wapens aan een pseudokoper van de politie. Aan deze agent vertelde Van de K. ook dat hij een officier was bij de Hells Angels.

Na die verkoop aan een pseudokoper vond de politie een wapenopslag in een garage in Amersfoort. Ook rolde de politie een heel netwerk van hennephandelaren op. De verdachten weigerden de meeste vragen te beantwoorden. De advocaat van Van de K. heeft al betoogd dat de pseudokoop door de politie niet volgens de regels is verlopen.

De politie vond ook nog kinderporno op de computer van de 50-jarige penningmeester van de Hells Angels uit Zeist. Tegen deze verdachte is daarom al 2 jaar cel geëist.

Gerelateerde artikelen