ANP29 jul '13 11:18

'Nettowinst Wolters Kluwer daalt'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Wolters Kluwer heeft in de eerste helft van dit jaar de nettowinst met ruim 9 procent zien dalen.

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Wolters Kluwer heeft in de eerste helft van dit jaar de nettowinst met ruim 9 procent zien dalen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de informatieleverancier woensdag om 8.00 uur publiceert.

De analisten voorzien gemiddeld een nettowinst van 185,3 miljoen euro. Vorig jaar hield het bedrijf in de eerste 6 maanden nog een nettowinst over van 204 miljoen euro. Per aandeel zakte de winst naar verwachting met 3 eurocent naar 0,66 euro. De omzet steeg volgens de prognoses met 0,5 procent, tot 1,75 miljard euro.

In het eerste kwartaal bleef de omzet volgens Wolters Kluwer, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten, stabiel. De ebitamarge verslechterde licht, onder meer door investeringen in initiatieven die moeten zorgen voor verdere groei.

Wolters Kluwer voorspelde eerder voor heel 2013 een ebitamarge van 21,5 tot 22 procent. Verder gaat het bedrijf uit van een vrije kasstroom van minstens 475 miljoen euro en een resultaat op investeringen van zeker 8 procent. De winst per aandeel groeit dit jaar naar verwachting met een laag enkelcijferig getal. Deze doelstellingen werden door het bedrijf begin mei herbevestigd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen