ANP8 mrt '13 18:12

Shorttrackers openen zonder uitschieters

DEBRECEN (ANP) - Voor de shorttracksters was de zesde plaats vrijdag bij de WK in Debrecen op de achtervolging volgens bondscoach Jeroen Otter het maximaal haalbare resultaat. Het kwartet Jorien ter Mors, Yara en Sanne van Kerkhof en Lara van Ruijven was niet opgewassen tegen de ervaren Zuid-Koreaanse en Canadese vrouwen, maar hield nog wel Rusland achter zich.

,,We hadden al de grootste moeite ons te kwalificeren voor dit WK. Met deze tegenstanders wisten we dat het zwaar zou worden'', zo keek Otter terug. Hij heeft dit jaar Van Ruijven na het vertrek van Annita van Doorn moeten inpassen. ,,We mogen niet ontevreden zijn, maar weten ook dat er met het oog op Sotsji nog werk te doen is. Lara mist nog de snelheid om bij de grote landen aan te sluiten. Lukt dat wel, dan hebben we met Jorien iemand die het moet kunnen afmaken.''

Ter Mors opende het individuele toernooi met uitschakeling in de halve finales op de 1500 meter en een klassering als tiende. Otter: ,,Ze had een moeilijke heat waarin ze zich te veel focuste op de Koreaanse Park, de latere winnares.'' Ter Mors ging als tijdsnelste nummer 3 door, die klassering was in de halve finale niet genoeg voor een plaats in de eindstrijd.

Sjinkie Knegt

Ook de mannen bleven op de openingsafstand steken in de halve finales. Met name voor Sjinkie Knegt, vorig jaar zesde in de eindrangschikking na vier afstanden, was dat een tegenvaller. Hij liet zich in zijn halve finale verrassen door de Japanner Sakazume.

,,Sjinkie is een echte allrounder en heeft de finale hier laten lopen.'' Voor Freek van der Wart, specialist op de kortere afstanden en Niels Kerstholt, terug van een fysiek moeizame periode, was het resultaat acceptabel, vond Otter. ,,Maar niemand haalt finalepunten. Die heb je wel nodig voor een goede klassering.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen