ANP18 jan '13 15:10Aangepast op 18 jan '13 15:30

Advent verhoogt bod op Mediq

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Investeerder Advent heeft zijn overnamebod op de leverancier van medische hulpmiddelen en medicijnen en uitbater van apotheken Mediq verhoogd van 13,25 naar 14 euro per aandeel. Dat maakte Advent vrijdag bekend. Het verbeterde bod waardeert Mediq op 819 miljoen euro.

De aanmeldingstermijn voor het oude bod loopt vrijdag af. Eerder deze maand werd bekend dat circa 54 procent van de aandelen Mediq bij Advent was aangemeld. Het nieuwe bod loopt tot 29 januari. Advent gaf aan dat het verhoogde bod definitief is.

Grootaandeelhouder Delta Lloyd, goed voor een belang van 14 procent, was en is nog niet overtuigd door het bod van Advent. Dat zei Jack Jonk van Delta Lloyd Asset Management desgevraagd tegen het ANP. Wel sprak hij van een positieve stap. ,,Het is een verhoging van ongeveer 6 procent. Dat nemen we in ieder geval serieus''.

Goed genoeg

Maar het is volgens Jonk nog de vraag of het nieuwe bod goed genoeg is. ,,We hebben onze aandelen nog niet toegezegd. Dat is niet voor niets. Wij hebben nu 7 werkdagen om er eens goed over na te denken. Die tijd gaan we gebruiken'', zei hij.

Het aandeel Mediq noteerde vrijdag na de bekendmaking door Advent 9,3 procent hoger op 13,56 euro.

Gerelateerde artikelen