ANP27 mei '13 21:27Aangepast op 27 mei '13 21:46

Bild komt met betaalmuur op site

ANP
ANP

BERLIJN (ANP) - De Duitse krant Bild gaat een deel van zijn website afschermen met een betaalmuur. Lezers moeten vanaf volgende maand betalen om exclusieve interviews te lezen en foto's te bekijken. Dat liet een bestuurder van uitgever Axel Springer maandag weten.

Bild is de grootste krant van Duitsland, maar ziet de losse verkoop steeds verder dalen. In het eerste kwartaal van dit jaar werden er dagelijks ongeveer 2,5 miljoen exemplaren van de krant verkocht. Dat zijn er aanzienlijk minder dan de 4,5 miljoen Bilds die in 1998 nog dagelijks werden verkocht. Internet moet daarom een grotere rol gaan spelen voor de omzet van het bedrijf.

Bild komt met verschillende internetabonnementen, waarvan de goedkoopste 4,99 euro per maand gaat kosten. De krant wil lezers lokken met samenvattingen van voetbalwedstrijden uit de Bundesliga, die vanaf volgend seizoen vanaf een uur na de wedstrijd te zien zijn. Daarvoor moet een extra abonnement van 2,99 euro per maand worden afgesloten.

Axel Springer introduceerde vorig jaar al een betaalmuur op de site van de krant Die Welt. Kranten als The Wall Street Journal en Financial Times vragen al langer geld voor het lezen van artikelen op hun internetsite.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen