ANP2 aug '13 08:07

Lufthansa voorziet groei na winstdaling

Auteur: ANP Nieuws

Lufthansa heeft zijn winst afgelopen halfjaar stevig zien dalen, maar houdt vast aan het vooruitzicht dat het resultaat over het hele jaar beter zal zijn dan in 2012.

EPA
EPA

KEULEN (AFN/) - Lufthansa heeft zijn winst afgelopen halfjaar stevig zien dalen, maar houdt vast aan het vooruitzicht dat het resultaat over het hele jaar beter zal zijn dan in 2012. Dat meldde het Duitse luchtvaartbedrijf vrijdag.

Lufthansa boekte in de eerste helft van dit jaar een operationele winst van 72 miljoen euro, tegen 235 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf boekte daarbij een nettoverlies van 204 miljoen euro, terwijl in de eerste 6 maanden van vorig jaar een nettowinst van 50 miljoen euro werd geboekt. Lufthansa wijt de slechtere resultaten aan kosten voor reorganisaties en andere eenmalige posten. Zonder die kosten steeg het operationele resultaat met 233 miljoen euro.

Lufthansa bevestigde zijn prognoses voor 2013. Het bedrijf gaat ervan uit dat de omzet dit jaar groeit en rekent erop dat de operationele winst hoger uitkomt dan het bedrag van 524 miljoen euro dat in 2012 werd geboekt.

Reorganisatie

Financieel directeur Simone Menne gaf aan dat de reorganisatie bij Lufthansa volgens plan verloopt. Bij de herstructurering worden onder meer 3500 banen geschrapt en worden continentale vluchten die vanaf kleinere vliegvelden vertrekken ondergebracht bij prijsvechter GermanWings. De operatie moet Lufthansa in 2015 een operationele winst opleveren van 2,3 miljard euro.

In het tweede kwartaal zakte de operationele winst van Lufthansa met 27 procent tot 431 miljoen euro en nam de nettowinst met 43 procent af naar 255 miljoen euro. De omzet daalde met bijna 1 procent tot 7,84 miljard euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen