ANP27 mei '13 18:51

Minister Bussemaker stelt studenten gerust

Jet Bussemaker. ANP
Jet Bussemaker. ANP

DEN HAAG (ANP) - Meer dan 6000 kaartjes heeft minister Jet Bussemaker (Onderwijs) maandagmiddag gekregen van bezorgde studenten, aankomende studenten en hun ouders. Daarom vond zij het ,,wel zo netjes’’ om de studenten een kaartje terug te sturen. Daarin schrijft ze dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de aanstaande veranderingen in het hoger onderwijs, zoals de invoering van het sociaal leenstelsel.

De minister nam de kaarten, in grote postzakken, maandagmiddag in ontvangst. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) was de actie begonnen omdat ze vrezen dat studeren de komende jaren fors duurder wordt. Mensen konden in 140 tekens hun zorgen vertellen. De ondertekenaars van de kaartjes vragen zich af of zij zelf of hun kinderen in de toekomst nog wel kunnen studeren.

Alle kaartjes beginnen met 'Lieve Jet’. Deze 'Lieve Jet’, ofwel onderwijsminister Jet Bussemaker, schreef een kaart terug waarin ze schrijft dat ze het vervelend vindt dat men zich zorgen maakt, maar dat het nergens voor nodig is. ,,Natuurlijk mag je studeren, als je dat wilt en kunt. Graag zelfs’’, schrijft ze. Mensen die hebben gestudeerd verdienen anderhalf tot twee keer zoveel als hun leeftijdsgenoten. ,,Daarom is het heel redelijk dat je ook zelf investeert in je eigen toekomst.’’

Volgens de studentenvakbond dreigt studeren de komende jaren fors duurder te worden, onder meer omdat de basisbeurs die nu nog een gift is, waarschijnlijk in 2014 een lening wordt. Ook dreigt de ov-kaart te verdwijnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen