ANP7 mrt '13 16:15

Albasini sterkste in heuvelrit Parijs-Nice

SAINT-VALLIER (ANP) - De Zwitser Michael Albasini heeft donderdag de vierde etappe van Parijs-Nice gewonnen. De coureur van Orica-GreenEdge won in Saint-Vallier de sprint van een selectieve groep, die was overgebleven na de rit van een kleine 200 kilometer, met daarin zeven flinke heuvels. De Kazach Maksim Iglinski werd tweede, voor de Slowaak Peter Velits.

Robert Gesink waagde in de slotfase nog een aanval, maar hij werd op een kilometer van de eindstreep weer bijgehaald. De renner van Blanco werd uiteindelijk 31e in de daguitslag, in dezelfde tijd als Albasini. De Amerikaan Andrew Talansky behield de gele leiderstrui.

Lieuwe Westra was net als Gesink en Wilco Kelderman in de voorste groep te vinden en handhaafde zich in de top van het klassement. De coureur van Vacansoleil-DCM had daar echter een flinke inspanning voor nodig. Hij miste namelijk op ruim 5 kilometer van de finish een bocht in de afdaling, maar kon na een flinke achtervolging weer aansluiten. Op de zesde plaats is hij de beste Nederlander in het klassement. Zijn achterstand op Talansky bedraagt 6 seconden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen