ANP18 jan '13 22:12

Vrienden van Amstel vieren feest

ANP Kippa
ANP Kippa

ROTTERDAM (ANP) - Aan een speciaal gemaakte piano zweefden VanVelzen, Marco Borsato, Paskal Jakobsen en Jeroen van Koningsbrugge vrijdagavond op 10 meter hoogte door Ahoy in Rotterdam. Ze zongen Nederpopklassiekers tijdens de 15e editie van De Vrienden van Amstel Live!.

Tijdens de openingsact kwamen hoogtepunten voorbij vanaf de beginjaren, toen het muziekfestijn nog De Heeren van Amstel Live heette, tot nu. Vervolgens beten Marco Borsato en Bløf-voorman Paskal Jakobsen het spits af met het nummer Binnen. Borsato maakte vrijdag zijn debuut bij de Vrienden van Amstel Live!. Hoewel hij ieder jaar werd uitgenodigd, lukte het hem nooit eerder een plekje in zijn agenda te vinden. Hij zei blij te zijn deze jubileumeditie mee te kunnen maken. ,,Vanavond was een opeenstapeling van alleen maar hoogtepunten in een belachelijk mooi decor. Het is ongekend hoeveel Nederlandse topartiesten hier wel niet staan en met elkaar samen spelen.''

De acht shows, die tot en met volgende week zondag te zien zijn, waren binnen een mum van tijd uitverkocht. Met ruim 100.000 bezoekers bereikte het evenement een record.

Tijdens de extra lange avond waren weer diverse duetten te zien van artiesten, waar De Vrienden van Amstel Live! om bekend staat. Zo zongen Ilse DeLange en Dinand Woesthoff van Kane het lied Miracle en deed Gers Pardoel samen met Rob de Nijs het nummer Banger Hart. Ook Rowwen Hèze kwam als verrassingsact langs. Verder gaven Nick & Simon, Acda en De Munnik, De Dijk, Xander de Buisonjé, Di-Rect en Sandra van Nieuwland acte de présence tijdens de extra lange muziekavond.

Gerelateerde artikelen