ANP8 aug '13 08:51Aangepast op 8 aug '13 09:08

Winst Swiss Re vernegenvoudigd

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Swiss Re, de op een na grootste herverzekeraar ter wereld, heeft in het tweede kwartaal negen keer meer winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar.

ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Swiss Re, de op een na grootste herverzekeraar ter wereld, heeft in het tweede kwartaal negen keer meer winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen werd het resultaat gedrukt door het verlies dat het concern leed op de verkoop van het Amerikaanse onderdeel Admin Re.

De nettowinst kwam uit op 786 miljoen dollar (591 miljoen euro) tegen 83 miljoen dollar een jaar geleden, meldde het Zwitserse concern donderdag. Daarmee deed Swiss Re het beter dan analisten hadden verwacht. Die rekenden gemiddeld op 632 miljoen dollar.

Volgens het concern had het resultaat hoger kunnen uitvallen als het niet te maken had gehad met bovengemiddelde kosten, waaronder claims van rond de 300 miljoen dollar die het gevolg waren van de overstromingen in Centraal-Europa in juni.

's Werelds grootste herverzekeraar, het Duitse Munich Re, meldde eerder deze week dat zijn winst in het tweede kwartaal met 35 procent lager was uitgekomen door claims van rond de 307 miljoen dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen