ANP11 apr '13 19:00Aangepast op 11 apr '13 19:27

Winst Blokker daalt stevig

ANP
ANP

LAREN (AFN) - Winkelbedrijf Blokker Holding heeft zijn nettowinst vorig jaar met ongeveer een derde zien dalen tot 86 miljoen euro. Dat maakte het moederbedrijf van winkelketens Blokker, Marskramer, Xenos en Intertoys donderdag bekend.

De omzet van het winkelconcern zakte vorig jaar met ruim 100 miljoen euro tot 2,6 miljard euro. Het bedrijf wijt dit aan de grote onzekerheid onder consumenten en de verhoging van de btw. Daarnaast speelden de grote problemen op de huizenmarkt de meubelwinkels van het bedrijf parten.

De omzet van de huishoudwinkels nam wel toe. Vooral de discountwinkels draaiden goed, mede dankzij een sterke groei van Xenos in Duitsland. Blokker hoopt te kunnen profiteren van de groeiende populariteit van winkels met goedkope spullen en heeft daarom vorig jaar in Nederland en België 31 nieuwe vestigingen geopend van de keten Big Bazar.

Voordelen

Vanwege de moeilijke economische omstandigheden pakt Blokker de organisatie van Marskramer aan. Het concern denkt voordelen te kunnen realiseren door ondersteunende diensten van Marskramer en Blokker samen te voegen. Volgens het bedrijf moet dat ervoor zorgen dat Marskramer ,,gezond en sterk uit de crisis komt''.

Blokker doet voorlopig geen uitspraken over de verwachtingen voor dit jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen