ANP2 apr '13 19:46

BEURZEN Beurzen VS weer in de lift

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen hebben hun opmars dinsdag weer hervat, nadat een tegenvallend cijfer over de industrie een dag eerder voor koersdalingen had gezorgd. De brede S&P 500 naderde daarbij de hoogste tussentijdse stand ooit.

De Dow-Jonesindex noteerde in de middaghandel een stand van 13.664 punten, 0,6 procent boven het slot van maandag. De S&P 500 stond eveneen 0,6 procent in de plus op 1572 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,8 procent tot 3264 punten.

Zorgverzekeraar UnitedHealth was de sterkste stijger in de Dow. Het aandeel won ruim 5,5 procent. De Amerkaanse regering heeft onverwacht plannen om te bezuinigen op bepaalde uitgaven aan gezondheidszorg, van tafel gehaald.

Vodafone

De sterkste daler onder de hoofdfondsen was Hewlett-Packard. De computerfabrikant en it-dienstverlener leverde meer dan 6 procent in na een adviesverlaging door zakenbank Goldman Sachs.

De telecombedrijven AT&T en Verizon stegen respectievelijk 0,9 en 0,3 procent. Volgens een mediabericht zouden zij een gezamenlijk overnamebod van zo'n 245 miljard dollar voorbereiden op de Britse branchegenoot Vodafone.

De autofabrikanten General Motors en Ford werden 1 en 1,2 procent meer waard. Zij maakten bekend dat zij de autoverkopen in maart opnieuw hebben zien toenemen. In januari en februari steeg de afzet van de twee grootste spelers op de Amerikaanse automarkt ook al.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen