ANP27 mei '13 11:46

Verdachte leidde naar Visser en Severein

MURCIA (ANP) - Een zondag in Valencia aangehouden verdachte heeft de politie naar de lichamen van de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner zakenman Lodewijk Severein geleid. Dat zei maandag de burgemeester van deelgemeente Alquerías, Francisco Zamora. De lijken zijn ten oosten van Alquerías in een gebied met boomgaarden gevonden.

Zamora, is er naar eigen zeggen van overtuigd dat de daders het moeilijk toegankelijke terrein erg goed kennen. Zo zouden ze hebben geweten dat op de bewuste grond het graven makkelijker was dan verderop in de boomgaarden.

Justitie wil in het belang van het onderzoek niets loslaten. Wel zei een zegsman van de regionale regering van Murcia, Joaquín Bascuñada, maandag dat een pand ten noordwesten van de stad Murcia, in Molina de Segura, een belangrijk spoor vormt. Visser en Severein zouden daar door geweld om het leven zijn gekomen.

Advocaat

Er zijn zeker twee arrestaties verricht volgens plaatselijke media. Zeker een van hen is Spanjaard. Er volgen naar verwachting meer aanhoudingen. De politie heeft ook een advocaat in Murcia vragen gesteld, omdat Visser en Severein op hun laatste reis naar Murcia mogelijk een afspraak met hem wilden maken. De advocaat zou eerder al voor het paar hebben gewerkt.

De lichamen zijn zondagavond laat gevonden langs een pad naar een kwekerij ten oosten van het plaatsje Alquerías, niet ver van de stad Murcia. Visser en Severein verdwenen 13 mei.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen