ANP5 jun '13 15:02

Verdachte schoppartij binnenkort weer vrij

ANP
ANP

DEN BOSCH (ANP) - De 19-jarige Belgische verdachte Brett S. die betrokken was bij de geruchtmakende schoppartij in Eindhoven komt op 26 juni weer vrij. Hij komt voorwaardelijk vrij tot de zitting in zijn zaak om met een opleiding kunnen beginnen. Hij moet zich wel houden aan de aanwijzingen van de reclassering.

De rechtbank in Den Bosch heeft dat woensdag bepaald.

Het Openbaar Ministerie had gevraagd om hem 90 dagen langer vast te houden.

Uitleveren

Brett S. uit Ravels meldde zich op 21 mei bij de Belgische politie nadat de hoogste Belgische rechter had bepaald dat hij mocht worden uitgeleverd. Hij zat sindsdien in een Nederlandse cel.

Dinsdag is hij als getuige gehoord in de zaak van medeverdachte Tom K. Volgens advocaat Peter van de Laar van de medeverdachte heeft hij verteld dat er vooraf geen plan was om het slachtoffer te gaan mishandelen. Ook heeft hij verteld dat hij en hoofdverdachte Brent L. licht schoeisel droegen. Dat is van belang voor de verdediging vanwege de zware beschuldiging poging tot doodslag.

Ophef

De mishandeling in januari in Eindhoven veroorzaakte veel ophef nadat beelden door de politie op tv werden getoond en 8 verdachten herkenbaar in beeld werden gebracht. Er ontstond een heksenjacht naar de daders. Van de 8 jongens worden er 4 vervolgd.

De minderjarige hoofdverdachte Brent L. hoort op 11 juni of hij wordt uitgeleverd aan Nederland.

Gerelateerde artikelen