ANP4 mrt '13 16:36Aangepast op 4 mrt '13 18:23

App-industrie bloeit

ANP
ANP

NEW YORK (AFN) - De mobiele app-industrie blijft explosief groeien. De wereldwijde gezamenlijke omzet van app-stores stijgt dit jaar naar verwachting met 62 procent tot 25 miljard dollar (ruim 19 miljard euro), verwachttechnolgie-onderzoeksbureau Gartner. Klanten kunnen in de app-stores van Apple en Google kiezen uit in totaal 700.000 mobiele applicaties en besteden naar schatting twee uur per dag aan hun apps, schrijft de WallStreet Journal op maandag.

Gartner concludeert dat vijf jaar na de introductie van de eerste mobiele apps, de wereld van de applicaties beter geordend en overzichtelijker aan het worden is. App-makers concentreren zich zowel wat betreft marketing als ontwikkeling meer op de apps die het goed doen bij het publiek. Maar er is nog geen eenduidig oordeel over welk business-model het meeste geld oplevert voor ontwikkelaars. Iedere dag moet er worden ,,gevochten om meer gebruikers'', aldus een spelletjes-fabrikant uit San Francisco.

Google en Apple liggen nek an nek in de race om het aantal apps en het gebruik van de applicaties. Maar Apple verdient nog steeds drie keer zo veel aan de industrie dan Google, zeggen analisten. Een app ontwikkelen is overigens minder duur dan er een onderhouden.

Was de app-industrie enkele jaren geleden nog geconcentreerd in en gefocust op de VS, inmiddels komt er concurrentie uit Azië, zoals van het Japanse NHN. Ook komen er steeds meer apps voor andere apparaten dan mobiele telefoons en tablets. Voor (smart-)televisies worden inmiddels ook apps ontwikkeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen