ANP20 jun '13 11:50

Ghaldounschool blijft vechten voor bestaan

ROTTERDAM (ANP) - Leerlingen, ouders en het personeel van scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam willen er alles aan doen om de school op islamitische grondslag in stand te houden. Zij nemen het met name de Rotterdamse onderwijswethouder Hugo de Jonge kwalijk dat hij openlijk pleit voor sluiting van de school en niet eerst onderzoeken afwacht.

Dat schrijven de ouders en het personeel van de Ghaldounschool donderdag in een brief aan de gemeenteraad van Rotterdam. Ook de ouderraad en medezeggenschapsraad van de school onderschrijven de brief.

,,Wij blijven strijdbaar om de school in stand te houden en het voortgezet onderwijs op islamitische grondslag te bestendigen. Met de examendiefstal is de school ernstig benadeeld, maar wij blijven de school steunen en vertrouwen in een goede afloop van de kwestie'', aldus de briefschrijvers.

Zij vinden dat de wethouder voor zijn beurt spreekt door aan te sturen op sluiting van de school. ,,Hij heeft zich daarbij aantoonbaar beroepen op onjuiste informatie en bracht daarmee onnodig schade toe aan het imago van de school. Het zou de wethouder sieren om de lopende onderzoeken af te wachten, zich daarover te beraden en dan een standpunt in te nemen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen