ANP24 jan '13 09:05Aangepast op 24 jan '13 09:34

'Mooie cijfers Sligro'

AMSTERDAM (AFN) - Sligro heeft donderdag mooie cijfers gepubliceerd. ,,Beter dan ze zelf hadden aangegeven en beter dan analisten hadden verwacht'', aldus Richard Withagen van SNS Securities. Withagen is onder meer te spreken over de kasstromen die Sligro ,,goed op peil'' heeft gehouden. Daardoor kan de onderneming een mooi dividend van 1,05 euro betalen.

Het is volgens Withagen geen verrassing dat het bedrijf een moeilijke markt verwacht en dat Sligro het ook beter dan de markt denkt te gaan doen. ,,Dat doen ze ook al jaren''. De vraag is hoe Sligro precies het resultaat bij Foodretail wil gaan verbeteren, wat ze zelf al eerder hebben aangegeven, vindt de analist. ,,Ze hebben wel een doel gesteld, maar niet gezegd hoe ze dat willen gaan halen''.

Ook Robert Jan Vos van ABN Amro is te spreken over de cijfers van Sligro. De kasstroom valt ook hem op, met name omdat de nettoschuld nu ,,fors naar beneden'' is gekomen. Vos merkt op dat Sligro in 2013 wederom denkt marktaandeel te winnen. ,,De marktomstandigheden blijven ongunstig, maar daarbinnen kan je het wel goed doen''.

Beleggers waren donderdag wat minder tevreden over Sligro. Het aandeel noteerde 1 procent lager op 23,25 euro. De Amsterdamse smallcap stond 0,2 procent lager.

Gerelateerde artikelen