ANP15 jan '13 21:24

Rijkswaterstaat waarschuwt voor gladheid

UTRECHT (ANP) - Het verkeer in Nederland moet de komende uren rekening houden met gladde wegen. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat dinsdag.

Op veel plaatsen sneeuwt het niet meer, maar door bevriezing van weggedeelten kan het glad worden. Rijkswaterstaat gaat dinsdagnacht weer met strooiwagens de weg op.

In het zuiden en zuidoosten sneeuwt het dinsdagavond nog wel. De ANWB zegt dat het vooral in het oosten van Brabant soms verraderlijk glad kan zijn, ook op snelwegen. Enkele auto's zijn daar van de weg gegleden. In Rotterdam schaarde een vrachtwagencombinatie.

Geen problemen bij ochtendspits

In het uiterste zuiden van Limburg kan het ook woensdagochtend nog sneeuwen. Voor de ochtendspits worden geen grote problemen verwacht.

De avondspits verliep dinsdag drukker dan gebruikelijk. Op het hoogtepunt stond er 350 kilometer file. Sneeuwbuien die over het oosten van het land trokken, waren een belangrijke oorzaak van de vele files. Het zwaartepunt lag in de provincie Noord-Brabant. De langste files stonden dinsdagavond op de A50, tussen Arnhem en Eindhoven; in beide richtingen stond een rij van 25 kilometer.

Op snelwegen en grote provinciale wegen gebeurde ongeveer het dubbele aantal ongelukken dan op een 'normale' dinsdag.

Gerelateerde artikelen