ANP14 mrt '13 23:24

VS: eerst goed plan Shell voor boring Alaska

ANP
ANP

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Brits-Nederlandse oliemaatschappij Shell moet eerst met een allesomvattend plan komen voor het weer mag boren voor de kust van Alaska. Dit heeft de Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken, Ken Salazar, donderdag laten weten. Zijn ministerie deed onderzoek naar aanleiding van problemen die Shell vorig jaar ondervond bij het boren naar olie en heeft geconcludeerd dat Shell er niet klaar voor is.

De onderneming meldde vorige maand een pauze in te lassen in het boorproject. ,,Shell maakte er een potje van in 2012 en dat laten we niet weer toe na hun pauze'', zei Salazar. ,,Voor Shell verder kan gaan moet ze aantonen dat ze een alles omvattend managementsplan heeft'', aldus de bewindsman.

Shell had problemen met de twee boorschepen die inmiddels voor reparatie zijn weggesleept, ze kreeg geen toestemming op een plaats ten noorden van Alaska te boren in verband met milieu-eisen, ze worstelde met het slechte weer en zou regels over luchtverontreiniging hebben overtreden.

Gerelateerde artikelen